KULINARIA - sobota, 27 lipca 2013

Kulinarnie (2)

Tak jak pisałam na blogu częściej będą gościły wpisy kulinarne. I już teraz przychodzę do Was z kolejnym. Tym razem moje pierwsze próby robienia gofrów. Ciężko było mi się zdecydować na jakiś konkretny przepis, zwłaszcza że w Internecie aż się roi od receptur na gofry. Ostatecznie, postanowiłam zaufać recepturze, którą podała mi mama.

 Składniki:
  • 1 szklanka mleka
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 5 łyżek oleju
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
Wszystko miksujemy i wylewamy na płytki gofrownicy. Pieczemy ok.5-7 minut.

Do dekoracji użyłam bitej śmietany, zmiksowanych truskawek oraz borówek. Dodatkowo można oprószyć szczyptą kakao.



Smacznego!
Jak widzicie, nawet taki laik jak ja może podołać w kuchni. A Wy jak sobie radzicie?

Dziękuję za wszystkie pozostawione na moim blogu komentarze :)