KULINARIA - czwartek, 17 października 2013

Paczka od Rekomenduj.to

W poprzednim poście pochwaliłam się Wam możliwością testowania nowego preparatu jakim jest - Jeliton. Dziś natomiast paczka znalazła się w moim posiadaniu. Nie da się ukryć, że była dość pokaźnych rozmiarów. W środku skrywała ulotki, ksiązeczkę powitalną oraz cztery opakowania produktu - a w każdym z nich 18 saszetek po 5g.
Kampania Jelitonu pozwala na wypróbowanie ambasadorom w 100 % naturalnego preparatu. Jedyne co tylko ma zrobić tester to:
* wypróbować produkt 
* rozmawiać o środku i podzielić się nim ze znajomymi 
* opisać swoje doświadczenia.

Naturalny błonnik -  
na poprawę pracy jelit i na zaparcia, 
skuteczny również przy odchudzaniu.

***
Poprawia pracę jelit
***
Skuteczny na zaparcia
***
Usuwa toksyny z Twojego organizmu
***
Wspomaga odchudzanie
***
Nie drażni błon śluzowych i działa osłonowo

/informacja z ulotki produktu/

Produkt dostępny jest w dwóch wariantach: w dużym opakowaniu - 180g lub w saszetkach 5g x 18 saszetek.







Stosowanie: 
Porcja jednorazowa: zalać saszetkę 5g wodą lub sokiem (100 ml) Wypić natychmiast. Dodatkowo popić szklanką płynu.
Porcja dzienna: Wg WHO ( Światowej Organizacji Zdrowia) w codziennej diecie powinno znaleźć się około 20- 40g błonnika.
To jednak nie jedyny sposób przyjmowania produktu. Jeliton moze być przyjmowany w trakcie codziennych posiłków - jako dodatek do zup, sosów, mięs, sałatek, jogurtu czy mleka z dodatkiem płatków i owoców.

Zawartość błonnika w codziennej diecie przyczynia się do lepszego samopoczucia. Dobrze więc wzbogacić zwykłe przepisy chociażby szczyptą jelitonu, by czuć się zdrowo. 

Kończąc tego posta zamieszczam przepisy z użyciem Jelitonu.

Chleb bez mąki:
* 1 1/2 szklanki płatków owsianych 
* 1 szkalnka ziaren słonecznika
* 1/2 szklanki siemienia lnianego
* 1/2 szklanki migdałów lub orzechów laskowych
* 4 płaskie łyżki Jelitonu
* garść ziaren dyni
* 1 łyża miodu
* 3 łyżki roztopionego klarowanego masła
* 350 ml wody

1. Formę posmaruj masłem i wsyp wszystkie ziarna. Dodaj Jeliton oraz płatki owsiane i wymieszaj. W osobnym naczyniu wymieszaj wodę, miód i masło. Połącz składniki i ubij bochenek. Zostaw na 2h lub całą noc. 

2. Następnie chleb wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni ( 180 stopni bez termoobiegu). Piecz 20 min. Wyjmij z foremki i piecz kolejne 40 minut. 

3. Chleb koniecznie musi ostygnąc - inaczej będzie się kruszyć!

Sos pieczarkowo - jogurtowy
* 1/2 kg pieczarek
* 1 cebula
* 1/2 szkalnki jogurtu lub śmietany
* 2-3 płaskie łyżki Jelitonu
* rozmaryn ( najlepiej świeży)
* pieprz, sól do smaku
* masło do smażenia

1. Cebulę posiekaj w kosteczkę, pieczarki w plastry i podsmaż na maśle. Następnie duś pod przykryciem przez kilka minut.

2. Dodaj przyprawy i posiekany rozmaryn. Podsmaż chwilę całość. 

3. Dodaj jogurt lub śmietanę ( aby się nie zważyła  - wymieszaj w szklance jogurt z odrobiną gorącego sosu i dopiero potem wlej na patelnię).

4. Wsyp Jeliton, który zagęści płynny sos - wymieszaj i po chwili zdejmij z ognia. /pochodzą z dołączonej ulotki/

A Wy znacie ten produkt? Czy ktoś z Was również otrzymał i zaczyna testowanie? Macie juz jakąś opinię  o produkcie?


  1. Znam :), własnie dostałam paczkę od rekomenduj.to część saszetek już rozdana, znajomi się cieszą, a ja testuję wraz z mężem. Bardzo się cieszymy i zachęcamy wszystkich do rejestracji :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja też już część saszetek rozdałam. I sama również testuję

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie pozostawione na moim blogu komentarze :)